Wat te doen met Oud en Nieuw

oud en nieuw spellen

Weet je niet wat te doen met oud en nieuw? Lees hier onze lijst met top activiteiten en gezelschapspellen om het jaar goed af te sluiten. Het spelen van gezelschapsspellen op oudejaarsavond is een fantastische manier om samen met familie en vrienden het oude jaar uit te luiden en het nieuwe te verwelkomen. Hier zijn enkele spellen die perfect zijn voor deze gelegenheid, variërend van klassiekers tot nieuwere hits:

1. Pictionary

Een klassiek tekenspel waarbij spelers woorden of zinnen moeten tekenen terwijl hun teamgenoten proberen te raden wat het is. Het is een hilarische manier om creativiteit en giswerk te combineren.

2. 30 Seconds

Dit snelle partyspel is perfect voor grotere groepen. Spelers proberen binnen 30 seconden zoveel mogelijk woorden van een kaartje te beschrijven aan hun teamleden. Het is snel, chaotisch en enorm vermakelijk.

3. Ticket to Ride

Een bordspel waarbij spelers treinroutes tussen steden op een kaart moeten aanleggen. Het is zowel strategisch als toegankelijk, waardoor het een goede keuze is voor een gemengde groep van casual en fervente bordspelspelers.

4. Codenames

Een woordassociatiespel waarbij teams strijden om als eerste hun ‘geheim agenten’ te identificeren op basis van aanwijzingen van een ‘spymaster’. Het vereist slim denken en teamwork.

5. Exploding Kittens

Een kaartspel met een absurd en humoristisch thema. Spelers trekken kaarten totdat iemand een ‘exploding kitten’ trekt, wat vaak hilarische momenten oplevert.

6. Werewolves

In dit rollenspel krijgt elke speler een geheime identiteit. Sommigen zijn weerwolven die ’s nachts jagen, terwijl anderen onschuldige dorpelingen zijn die overdag proberen te overleven. Het is een spel vol bedrog, beschuldigingen en strategie.

7. Monopoly

Deze klassieker mag niet ontbreken. Hoewel het een lange speelduur kan hebben, is het een uitstekende keuze voor familiebijeenkomsten. Bovendien zijn er talloze variaties beschikbaar, waardoor je een versie kunt kiezen die bij jouw groep past.

8. Dixit

Een artistiek en creatief raadspel waarbij spelers om de beurt verhalenverteller zijn. Ze kiezen een kaart uit hun hand en geven een vage beschrijving of een zin die erbij past, waarna anderen moeten raden welke kaart het is.

9. Uno

Een eenvoudig maar verslavend kaartspel dat ideaal is voor spelers van alle leeftijden. Het doel is om als eerste al je kaarten kwijt te raken, maar pas op voor de actiekaarten die alles kunnen veranderen.

10. Karaoke

Technisch gezien geen bordspel, maar karaoke kan een geweldige aanvulling zijn op de avond, vooral als de stemming stijgt richting middernacht.

Elk van deze spellen biedt een unieke manier om samen te komen en plezier te hebben. Ongeacht je keuze, het belangrijkste is om te genieten van de tijd die je samen doorbrengt en het nieuwe jaar in te luiden met lach en goede herinneringen. Gelukkig nieuwjaar!

11. Harry Potter Quiz

Voor fans van de magische wereld van J.K. Rowling is de Harry Potter Quiz een absolute must. Deze quiz test je kennis over alles wat met Harry Potter te maken heeft. Het is een leuke manier om te zien wie de echte Potterheads zijn in je groep. Je kunt teams vormen en verschillende rondes organiseren, met vragen variërend van makkelijk tot moeilijk. Het is een geweldige manier om de magie van Hogwarts naar je woonkamer te brengen.

12. Algemene Pubquiz (Zilver, Brons, Goud)

De Algemene Pubquiz, beschikbaar in drie niveaus – zilver, brons of goud – biedt een klassieke pubquizervaring. Afhankelijk van de voorkeur en de diversiteit van je groep, kun je kiezen voor een makkelijkere (brons), gemiddelde (zilver) of moeilijke (goud) variant. Deze quiz omvat een breed scala aan onderwerpen, van algemene kennis en geschiedenis tot sport en entertainment. Het is een uitstekende manier om ieders kennis te testen en tegelijkertijd veel plezier te hebben.

Door deze quizzen toe te voegen aan je oudejaarsavond, zorg je voor een mix van hersenkrakers, competitie en heel veel plezier. Ze zijn ideaal voor zowel kleine als grote groepen en zorgen gegarandeerd voor een onvergetelijke avond. Vergeet niet om wat leuke prijzen klaar te zetten voor de winnaars! Gelukkig nieuwjaar en veel quizplezier!

Nieuwste posts

Online Pubquiz kopen